Pověst o Héraklovi - Foley, Ryan, 1974- (Grada, 2014)
Řecká báje o hrdinovi Héraklovi v komiksovém zpracování. Pro starší děti. --- Héraklés měl všechno - krásný domov, milující rodinu a pověst skvělého vojáka. Pak ho však jeho původ zavedl do zákeřné pasti, jejímž cílem bylo ho zhypnotizovat, aby spáchal ten nejhorší zločin ze všech. Zničený tím, co způsobil, bezcílně bloudil a utápěl se v zoufalství. Naděje mu svitla, až když se dozvěděl, že by svůj hřích mohl vykoupit vykonáním deseti v podstatě nesplnitelných úkolů. Tam, kde by se ostatní muži vzdali a uznali, že jsou poraženi, Héraklés používal svou odvahu, sílu a rozum a pouštěl se do jednoho úkolu za druhým.