Sušíme ovoce, zeleninu, bylinky a houby /

Po stručné rekapitulaci historie sušení potravin seznamuje autor čtenáře se soudobými postupy - sušení v jednoduchých sušárnách zhotovených svépomocí i v moderních elektrických sušičkách. Upozorňuje na přednosti i úskalí tohoto způsobu konzervace. Jádro knihy tvoří nejen návody na sušení jednotlivýc...

Celý popis

Hlavní autor: Samwald, Achim
Médium: Kniha
Jazyk: Czech
German
Vydáno: Praha : Grada, 2008
Vydání: 1. vyd.
Témata:
Conspectus: 641
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Shrnutí: Po stručné rekapitulaci historie sušení potravin seznamuje autor čtenáře se soudobými postupy - sušení v jednoduchých sušárnách zhotovených svépomocí i v moderních elektrických sušičkách. Upozorňuje na přednosti i úskalí tohoto způsobu konzervace. Jádro knihy tvoří nejen návody na sušení jednotlivých druhů potravin (ovoce, zeleniny, hub, bylinek, zrní, ořechů a exotického ovoce ), ale i desítky receptů na originální a zdravé pokrmy.
Příručka představuje tradiční techniku konzervace potravin sušením.
Fyzický popis: 127 s. : il. (převážně barev.) ; 19 cm
Bibliografie: Obsahuje bibliografii a rejstříky
ISBN: 978-80-247-2566-6 (brož.)